Rengöring av VVS-system

Det är några månader sedan jag fick installerat ett nytt VVS-system hemma och jag är väldigt nöjd med det. Tills för några månader sedan hade jag aldrig ens hört talas om VVS, sen fick jag reda på det och ytterligare ett tag efteråt så insåg jag att det var precis den sortens värmesystem jag behövde här hemma.

Jag pratade med den på Avakem för att få reda på mer om systemen. Fick veta att VVS är en förkortning som egentligen står för värme, ventilation och sanitet, så då vet jag det. Och nu vet ni det också, om ni inte visste det sedan tidigare. De berättade i alla fall om att det samtidigt som det är väldigt effektivt med VVS-system så kräver det även regelbunden rengöring av värmesystemet för att det ska fungera som bäst.

Ska jag vara helt ärlig så fick det där med rengöring mig att tveka lite, men tydligen är det inte alls så ofta som det behöver göras som jag först tänkte. Det är en gång om året som de på Avakem behöver komma till Örebro och kontrollera systemet för att se till att det fungerar som det ska. Och är det väldigt mycket damm eller något annat som stoppar upp värmen så sköter de rengöringen så att det sedan blir perfekt. Det är inte helt fel egentligen och jag tänker att det faktiskt kanske till och med är bra eftersom det vid andra system aldrig görs kontroller och man då kan missa om det är något fel på dem. Så nej, det blev ett VVS-system.